nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Acord entre Funció Pública i els sindicats sobre la selecció d'interins i les oposicions

Fixa proves tipus test, valoracions de mèrits i concursos

La Conselleria de Funció Pública i els sindicats CCOO, UGT i CSIF (l'STEI s'abstingué) arribaren durant el matí d'ahir a un acord sobre els principis que han d'inspirar en el futur la convocatòria de proves selectives, la selecció de funcionaris interins i la creació d'una borsa per cobrir, amb caràcter igualment interí, les places vacants en els diferents cossos de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

L'acord, «que garanteix els principis d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a la funció pública», estableix, en el cas dels interins, un procediment de selecció basat en la superació d'unes proves selectives tipus test i en la valoració de mèrits.

En relació a les proves selectives, consistiran en un examen tipus test, amb una puntuació màxima de 7'5 punts, havent d'obtenir una puntuació mínima de 3'75 punts per superar aquesta prova.

Pel que fa a la valoració de mèrits, es tindran en compte tres aspectes: els serveis prestats en qualsevol administració pública, exercint funcions anàlogues a les del cos al qual se sol·licita accedir com a funcionari interí; els coneixements de català, valorant-se els superiors als exigits a cada cos; i, en tercer lloc, estar en situació d'atur i inscrit com a demandant de feina a l'Inem. S'estableix també la reserva d'un 5% de les vacants per ser cobertes per persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris