algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El Govern intensificarà les inspeccions contra el frau fiscal dels no residents

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, confirma el compromís del Pacte sobre l'ecotaxa

El Govern intensificarà la lluita contra el frau fiscal entre els col·lectius de no residents, segons informà el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, que ahir va comparèixer davant la Comissió d'Hisenda del Parlament per tal d'informar sobre el programa i la política del seu departament durant la propera legislatura.

Mesquida assenyalà que es té constància de ciutadans europeus no residents que viuen a les Illes més de 183 dies a l'any i en molts de casos estan empadronats a diferents municipis sense que aquesta inscripció es tradueixi després en la complimentació de les declaracions de l'IRPF o en el pagament d'altres tipus d'imposts.

Segons les informacions facilitades al Govern per part del delegat de l'Agència Tributària a les Balears, Antoni Miralles, aquestes borses de frau se centren en determinades adquisicions de tota casta de béns, però especialment es tracta d'operacions immobiliàries.

Mesquida avançà la presentació al Parlament d'un projecte de llei tributària que revisarà les mesures aprovades per l'anterior Executiu del PP i introduirà nous imposts, com ara el cànon ecoturístic i determinades bonificacions, com les ajudes previstes per la compra d'habitatges als menors de 32 anys, que pot beneficiar un col·lectiu de 35.000 persones i tindrà un cost econòmic de 360 milions. Quant a l'ecotaxa, el conseller d'Hisenda indicà que els tècnics del seu departament estan considerant les fórmules jurídiques per permetre'n l'ampliació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris