nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Només la Rioja destina menys doblers que les Balears en investigació

Misericòrdia Ramon fixa en el 20% l'estalvi energètic en indústria i el 25% en transport

Només la comunitat de la Rioja destina menys recursos econòmics que Balears a projectes de recerca i desenvolupament, segons afirmà Misericòrdia Ramon, consellera sense cartera d'Energia i Innovació Tecnològica, que ahir explicà el seu programa davant la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament.

Els objectius en aquest terreny seran durant tota la legislatura promoure la recerca pròpia tant bàsica com aplicada a les necessitats econòmiques i socials de les Illes i disposar d'una dotació pressupostària per aconseguir aquesta finalitat, que estigui articulada amb els sistemes estatals i europeus.

Així mateix, es deuran crear estructures per transferir els resultats a les administracions públiques i les empreses privades per tal de donar un sentit finalista a la investigació. Ramon informà que mentre a Balears es destina el 0'2% del pressupost per a recerca, a l'Estat (que té un dels índexs més baixos de la UE) el percentatge és del 1%. Els fons per investigar deuran procedir de les administracions públiques i empreses privades, de l'Estat i de la UE.

A més d'investigació, la consellera sense cartera té també competències en energia i tecnologia de la informació. Misericòrdia Ramon indicà, en relació a la planificació energètica, que l'eix fonamental era el foment de l'estalvi i per definir les prioritats s'havien de realitzar estudis que fixassin les alternatives entre l'oferta i la demanda i proposar solucions que compleixin les millors condicions tècniques, econòmiques i ambientals.

El pla energètic, digué la consellera, implicarà la ordenació dels recursos i el respecte al manteniment dels mateixos preus que paguen els usuaris de la Península, malgrat que els costs de producció siguin més elevats.

Aquest departament deurà elaborar normatives per regular l'aprofitament dels recursos eòlics i les condicions de connexió a la xarxa elèctrica dels sistemes d'energia renovable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris