algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Govern accepta diferenciar entre les cases rústiques de lloguer i l'agroturisme

Rubí aconsegueix el compromís de distingir les denominacions i les normatives

El president de l'Associació d'Agroturisme Balear, Ventura Rubí, rebé ahir el compromís del Govern de les Illes Balears de diferenciar la xarxa de cases rústiques de lloguer, per una banda, i l'agroturisme, per l'altra, principalment pel que fa a la denominació d'ambdues activitats i als respectius reglaments de condicions a complir.

Com ja és sabut, el conseller d'Agricultura, Joan Mayol (PSM), anuncià en dies passats la creació d'una xarxa de lloguer de cases rústiques com a manera de complementar la renda dels pagesos i frenar així el procés de venda massiva de finques, per la qual cosa caldrà una revisió de l'actual normativa d'agroturisme. Davant aquesta circumstància, l'associació que presideix Rubí expressà la seva protesta en considerar que la nova activitat podria suposar una competència deslleial envers l'agroturisme amb un nivells baixos de preus i de qualitat. Ventura Rubí fou rebut ahir pel president del Govern, Francesc Antich, i pels respectius consellers d'Agricultura i Turisme, Joan Mayol i Celestí Alomar.

Segons manifestà el president de l'Associació d'Agroturisme en sortir de la reunió, «ens hem posat d'acord a treballar junts per definir ambdues activitats, però només hi ha dues opcions: si les cases rústiques de lloguer s'inclouen en l'agroturisme, han de complir els requisits actuals. Si no ho fan, s'han de regular fora de la denominació i de la normativa de l'agroturisme. No obstant això, he rebut el compromís, per part del Govern de les Illes, de diferenciar ambdues. Podria donar-se el cas que la normativa fos única per a les dues activitats, però baixant una mica el llistó dels requisits actuals. Si fos així, ho estudiaríem».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris