cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Obren 15 expedients a les golondrines de Cabrera per excés de visitants

Les irregularitats, per agost, s'han detectat pel servei de vigilància del parc

El servei de vigilància de Cabrera ha obert una quinzena d'informes en menys d'un mes a les empreses propietàries de les golondrines per dur mes visitants dels permesos. Les irregularitats detectades en aquest mes d'agost podrien acabar en expedients sancionadors, segons s'informà a Diari de Balears des del Patronat de Cabrera. Les mateixes fonts afegiren que la política del Patronat «és, davant de qualsevol cosa, conscienciar els empresaris i particulars perquè coneguin i compleixin amb la llei. Si s'ha obert un expedient és perquè l'infractor ha estat avisat més de dues vegades».

La comissió mixta que gestiona el parc va començar a aplicar durant l'estiu l'ordre de regulació del trànsit marítim de turistes a l'arxipèlag que fixa en el mesos de juliol i agost un màxim de 300 visitants i de 200 en la resta d'any. Per tal que es posassin d'acord els tres empresaris que es dediquen a les golondrines, el patronat de Cabrera va suggerir que a cada empresa li corresponia el percentatge de passatgers que havia dut en anys anteriors. Els empresaris, però, varen discrepar entre ells i s'hagueren d'establir unes quotes i uns torns diaris fixats pel director de Parcs Nacionals, a Madrid. «Després vàrem constatar que el compliment d'aquestes quotes de viatgers i torns en determinats dies no s'han complert», corroboraren les mateixes fonts.

Abans de l'estiu, la Comissió Mixta del parc es posà en contacte amb els empresaris de les golondrines i se'ls va informar sobre la regulació. Els informes oberts pel servei de vigilància del Parc han passat a l'instructor, el qual si considera que la infracció es mereixedora d'expedient sancionador les remetrà a l'Organisme Autònom dels Parcs Nacionals, a Madrid. Aquesta entitat determina i fixa la sanció per inclompliment. Posteriorment l'infractor té un termini per presentar les al·legacions pertinents abans que Madrid decideixi una proposta de resolució de l'expedient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris