algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Veïns de la Gran Via es queixen per les males condicions en què es fan les obres

Les fortes olors i les rates que surten de les boques del col·lector molesten els veïns

Els veïns de la Gran Via d'en Colom d'Inca es queixen fort perquè les obres d'instal·lació del col·lector, que separen les aigües pluvials de les residuals, «no compleixen amb les normes de seguretat, ni tampoc amb les prescripcions higiènicosanitàries establertes». Les queixes vénen perquè de nit els veïns no poden dormir a causa de la forta pudor que emana de les boques del col·lector que han deixat descobertes a diferents indrets al llarg del passeig de la Gran Via d'en Colom. De dia, la pudor de claveguera també s'ensuma pertot arreu.

Els veïns, emperò, estan espantats perquè, a part de la pudor, es passegen pel mig del carrer «rates com conills». Per això ara, els rosegadors tenen atemorits més de dos porucs, també als que no volen veure els seus habitatges malmenats a causa de l'entrada de rates. Els veïnats estan enfadats amb l'empresa adjudicatària de les obres, MAB, perquè han deixat les boques del col·lector obertes i sense gens de protecció. «Ara perilla que hi hagi un denou», sentencià una veïna. I és que per les boques obertes ben bé pot caure un al·lot i, fins i tot, una persona major. Damunt algunes boques han tombat les típiques tanques de protecció que fa servir l'Ajuntament, però altres estan ben a la vista «i si un va descuidat pot caure-hi de morros», comentà un altre veí.

Les normes de seguretat que l'empresa ha adoptat amb els seus treballadors tampoc no semblen les més adients. Fa uns sis dies un dels treballadors va patinar i va caure dins la sèquia i es va clavar un ferro. Els costats de la sèquia no es van apuntalant, per això, en qualsevol moment la humitat pot provocar esllavissaments de terra, cosa que encara faria perillar més la feina que ara estan fent els treballadors. De fet, fa un parell d'anys que un treballador es va matar a l'avinguda quan feia feina a una sèquia oberta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris