cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Els vermadors afronten el repte amb il·lusió

Tres del cinc joves que ocupen aquest càrrec tenen germans que també foren triats

83948

Els vermadors d'enguany.

T. G .

El càrrec de vermadors i vermadores durant les Festes des Vermar s'ha convertit a Binissalem en una qüestió d'àmbit familiar, quasi de nissagues. Així ho demostra el fet que tres dels cinc joves que han estat elegits enguany tenen germans que ja ocuparen el càrrec amb anterioritat. Aquest és el cas de la nova vermadora major, Margalida Mateu Salvà, o també de Maria Antònia Marquès i de Víctor Vicens. En canvi, Gabriel March i Maria Francisca Pol, els altres dos vermadors, no hi tenen antecedents familiars.

Els cinc binissalemers varen ser elegits divendres passat pels mateixos joves, per representar el poble mentre durin les festes. Això els reportarà més d'un maldecap i una feina molt intensa fins al vespre del proper dia 26, quan tot acabarà. Malgrat la feinada que els queda per endavant, cap d'ells no es mostra gens espantat. Tot al contrari, es troben ben engrescats. Saben que hauran de renunciar a segon quines gresques durant les festes per desenvolupar el seu paper oficial, però els és ben igual.

I és que, com manifesta Víctor Vicens, «l'oportunitat de ser vermador només la tenim una vegada en la vida i no es pot deixar escapar». Aquest és precisament l'argument que han exhibit tots ells a l'hora de justificar la seva decisió de presentar-se al càrrec, tot i que reconeixen que tenien poques esperances de sortir escollits.

En aquest sentit, creuen que no ha estat la imatge allò que els ha portat a ser elegits, sinó més aviat el seu caràcter, la seva simpatia i també, és clar, hi ha comptat la popularitat. Tots cinc estudien quart d'ESO en diferents instituts d'Inca i coincideixen a afirmar que les carrosses i el sopar a la fresca són els millors actes de les festes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris