cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El PSIB, molest perquè encara no s'ha adjudicat el pla Habitatge Jove promogut per part de Cort

Es tracta d'una iniciativa que serviria per intervenir entre els propietaris i els llogaters dels immobles

«Pis de tres habitacions en finca de caràcter. 70.000 mensuals. Oportunitat». Els diaris són de cada vegada més buits d'anuncis d'aquests tipus. De cada vegada es lloguen menys habitatges a Palma. Agents de la propietat immobiliària que fins ara disposaven d'una cartera de dos-cents immobles en lloguer ara en tenen menys de quaranta. Un anunci surt publicat al diari i en menys de setanta-dues hores l'habitatge està llogat.

Si per a una persona adulta llogar un pis és complicat i comprar-lo molt més encara, essent jove les dificultats es multipliquen. Malgrat els esforços de serveis com el Servei d'Informació, Ocupació i Préstec de Joventut (SIOJP) i de publicacions com la guia de l'habitatge, aconseguir casa és de cada vegada més un problema.

Per això, el PSIB a l'Ajuntament de Palma vol que la política d'habitatge consistorial estigui coordinada amb la de l'IBAVI per afavorir els sectors més desfavorits, entre els quals s'inclouen els joves. I també critiquen durament el fet que encara no s'hagi adjudicat el servei d'Habitatge Jove que va anunciar Cort el mes d'abril. Aquest pla ha estat una iniciativa conjunta per part del Patronat Municipal de l Habitatge i de la regidoria de Joventut de Cort. Es tracta d'un servei que s'ha vengut desenvolupant de forma pionera en altres ciutats com Barcelona des de fa anys amb el nom de Bossa d Habitatge.

Engegar aquest servei suposarà un cost anual de 15 milions de pessetes. El pla posarà a la disposició dels joves, d'entre 18 i 35 anys, la informació del mercat d'ofertes, tant de lloguer com de venda i un servei d assessorament per a la compra-venda entre altres avantatges.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris