algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

La inclinació dels pilars de la Seu pot ser a causa de les tombes trobades al costat

Els tècnics estudien reomplir amb una injecció de formigó els fonaments de la catedral

La inclinació que pateixen els pilars de l'interior de la Seu podria ser a causa de la col·locació als seus costats de nombroses tombes que s'hi varen enterrar durant l'època moderna. Pareix esser que es va utilitzar terra dels fonaments dels pilars per tal de tapar els baguls. Això és una de les possibles hipòtesis que sostenen els arqueòlegs i experts que treballen aquests dies pel pla director de la Seu.

Divendres passat, després de descobrir una espècie de cripta o fossa comuna, els arqueòlegs varen arribar finalment al terreny natural on descansa la fonamentació d'un dels pilars de la Seu, que es troba inclinat. Mateu Riera, codirector de les excavacions de la Seu, va precisar que «per construir les criptes i col·locar les tombes sembla ser que es va utilitzar terra dels fonaments del pilar, els quals varen quedar desprotegits. Això ens podria donar la resposta de per què almenys un dels pilars sofreixi actualment una inclinació important. Tot i aquesta desestabilització, el pilar està bé però s'haurà de cercar una solució per reforçar-lo».

Entre les mesures que s'estudien per afrontar la inestabilitat que pateixen aquests pilars figura la possibilitat de posar una injecció de formigó en els fomanemts. Ara per ara, pareix que aquesta és la solució més probable, encara que n'hi podria haver altres, afirmà Riera.

Abans que els experts arribassin als fonaments de la catedral de Mallorca, el darrer estrat localitzat és d'època romana. De fet, s'hi varen trobar fragments de ceràmica romana que ho corroboren. D'altra banda, els arqueòlegs varen descobrir aquest cap de setmana dues tombes més en el segon pilar que han començat a excavar. D'aquesta manera, ja són set les tombes que hi han trobat els experts, i pel que sembla totes pareixen d'època moderna, encara que la majoria no s'han destapat per poder precisar aquesta dada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris