algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Les ambulàncies del 061, preparades per a una tecnologia que Madrid no vol pagar

Medicació veloç per l'infart i sistemes RDSI són dos projectes en espera de finançament

La gerència del 061 estudia la possibilitat d'incorporar sistemes telemàtics als transports sanitaris per tal d'agilitar l'atenció als pacients. En aquest sentit, i segons confirmà el director gerent del 061, Joan Gili, el servei d'Urgències ambulatòries està realitzant un seguiment dels resultats que té aquesta aplicació en les ambulàncies del 061 a Andalusia, comunitat autònoma que desenvolupa el programa pilot conegut amb el nom d'Héctor.

El sistema dota de terminals informàtics els vehicles de transport sanitari urgent per tal d'accedir amb immediatesa a l'historial clínic del pacient i a altres documents d'interès, com puguin ser radiografies recents, a més de permetre la coordinació de unitats mòbils, contactar amb especialistes o tenir constància de llits i serveis hospitalaris disponibles mitjançant la xarxa de serveis integrals RDSI i els satèl·lits de comunicació, segons ha explicat recentment la Societat Andalusa pel Desenvolupament de la Informàtica i l'Electrònica. L'accés a aquestes dades permetria l'estalvi de nombroses vides humanes en els trajectes fins l'hospital.

De fet, les actuals ambulàncies que la gerència del 061 té contractades a l'Arxipèlag "amb la unió temporal d'empreses Ambulàncies de les Illes Balears, AIB" estan perfectament capacitades i disposen de les connexions necessàries per assolir aquest tipus de sistemes telemàtics; són els hospitals els que encara no disposen de capacitat idèntica, bé que els nous centres "des de l'hospital de Manacor, ja a ple rendiment" sí estan habilitats per a una connexió d'aquesta natura. Els centres hospitalaris en construcció, com són ara el Palma II i l'hospital d'Eivissa, ja preveuen aquest tipus de protocol.

D'aquesta manera, i sempre segons aquesta àrea d'Insalud, quan els nous hospitals hagin obert, no hi haurà cap entrebanc tècnic per aplicar el sistema, encara experimental. El problema no és sinó econòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris