algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Ian Iü està sotmès a una forta vigilància per evitar que atempti contra la seva vida

El xinès, que confessà el doble crim, declararà avui en els jutjats de Manacor

Ian Iü, el ciutadà xinès que s'ha confessat autor del doble crim a Portocristo, està sotmès a un programa especial per tal d'evitar que atempti contra la seva vida. Aquest programa té una durada d'una setmana, que és prorrogable segons cada cas i inclou una constant companyia d'un presidiari de suport i controls de metges, psicòlegs i assistents socials.

Ian Iü va passar a disposició judicial dimarts passat i el jutge en decretà l'internament a la presó. Però l'ingrés efectiu no es va efectuar fins al capvespre de dimecres, a les 16 hores. Des de llavors, el ciutadà xinès està sent sotmès a una forta vigilància. Ian Iü està ingressat en el mòdul de presos preventius, en una cel·la doble que comparteix amb un pres anomenat de suport. La funció d'aquest és no deixar en cap moment sol el xinès per evitar que s'autolesioni.

Ara com ara, el programa es manté sense novetat i la resposta de l'afectat sembla que és possible, encara que, tal com han comentat treballadors del centre, «el pres manté una actitud més que freda, hermètica, sense que se li noti l'exteriorització de cap sentiment». Malgrat que Ian Iü no parla un espanyol correcte, se'l pot arribar a entendre durant les seves converses amb els responsables mèdics que exerceixen un control sobre ell.

D'altra banda, l'acusat del doble crim ha d'acudir avui al jutjat d'instrucció número dos de Manacor, en una copareixença prèvia que establei la Llei del jurat. En el jutjat es formularan les acusacions en la seva contra que, per part del fiscal i de l'acusació, sembla que es concretaran en dos delites d'assassinat i un de violació de domicili.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris