algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

El director de Mobilitat vol que es creïn vials no motoritzats i tramvies a cada illa

Miralles: «La nova cultura del transport passa per la pacificació del trànsit»

Dijous va ocupar un nou despatx rehabilitat des d'on dirigirà una propera ecoauditoria del funcionament intern de la Conselleria de Medi Ambient. Aquesta ecoauditoria pretén ser un exemple d'estalvi d'energia d'aigua o de paper.

Dijous passat va aparcar, com cada dia, la seva bicicleta en un fanal del carrer de Reina Constança. És el seu mitjà de transport per anar a fer feina. Parlam de Boro Miralles, membre fundacional d'Els Verds, que estrena «amb molta d'il·lusió» la Direcció General de Mobilitat i Educació Ambiental del Goven. Aquesta nova direcció creada per les forces polítiques que integren el nou Executiu té competències relatives a la planificació estratègica sobre transports públics i privats, urbans i interurbans. Això integra la xarxa ferroviària, la planificació urbanística i territorial del Pla de Transports, els plans de mobilitat sostenible i estabilització ecològica del transport, el pla de vials no motoritzats, i els projectes, programes i campanyes de conscienciació i formació ciutadana.

«Hem de lluitar per una nova cultura del transport que passi per la pacificació del trànsit i l'accessibilitat propera mitjançant la creació d'infraestrutures per a bicicletes i transports públics com el bus i el tren. A més, el tramvia hauria d'estar present a totes les Illes», afirma.

De moment, l'objectiu més immediat per Miralles «és que d'aquí a unes setmanes s'aprovi al Consell de Govern el pla de vials no motoritzats. Això donarà peu a la creació del Pla director, que fixarà la posada en marxa de vials per a bici per tots els municipis». La idea de Miralles és que els vials siguin especialment presents a les ciutats illenques. «Volem consensuar amb l'Ajuntament de Palma la creació de vials per a bicis en totes les Avingudes i en el barri antic de Palma. Anar actualment en bicicleta pel centre és més que perillós, perquè no s'ha fet res en aquest sentit», comenta.

Miralles: «Si l'ecotaxa és franquista, què va ser la gestió antinatura del PP?»
Boro Miralles critica durament una part del sector hoteler i el PP, que s'han mostrat contraris a l'ecotaxa turística. «A aquells que han defensat que l'ecotaxa és una mesura franquista, bastaria recorda-los que el desgavell de la balearització, iniciat en la dècada dels 60 amb una total ignorància per la planificació i gestió de recursos pròpia de la dictadura feixista de Franco, va tenir un honorable deixeble en Gabriel Cañellas i la seva despolítica antinatura, seguit de ben a prop per Jaume Matas».

Pel director general de Mobilitat, «l'amo en Biel prova de tornar per recordar-nos que la dreta més recalcitrant i corrupta no vol amollar les prebendes que havien aconseguit fer de les Balears el seu feu patrimonial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris