algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'impacte de sa Talaia ja comença a crear alarma social entre els sollerics

Ecologistes, veïnats i el nou col·lectiu Tramuntana 2000, parlen de «barbaritat»

És un fet: l'hotel de sa Talaia "en teoria l'oferta turística de luxe que molts sollerics pensaven que el poble necessitava" és l'impacte paisatgístic més gran que mai no hagi sofert el Port de Sóller. De res no serveixen les explicacions de l'Ajuntament que l'obra serà menys impactant quan estigui acabada ni que els materials que s'hi utilitzen siguin nobles i autòctons. El fet indiscutible és que molts sollerics veuen com dia a dia l'hotel creix i creix i, si es compara amb l'antic complex hoteler que hi havia al mateix lloc, el volum del nou supera, i no de poc, el de l'antic.

Aquesta és, si més no, l'opinió de particulars i de col·lectius entre els quals la construcció d'aquest gran hotel als penya-segats dels Cingles ha creat una forta preocupació. Un d'aquests col·lectius és el grup anomenat Tramuntana 2000, format per persones de diverses professions i tendències polítiques que en les darreres setmanes han donat a conèixer les seves opinions a través d'alguns mitjans de comunicació.

Aquest grup considera que la majoria dels sollerics veuen amb bons ulls la filosofia que inicialment impulsà el projecte de reconvertir unes instal·lacions obsoletes amb unes altres de luxe, sempre mantenint el volum construint i eliminant l'impacte sobre els penya-segats.

El resultat quan encara les obres pareixen ben endarrerides és, segons ells, una «barbaritat legalitzada» i es demanen com és possible que a la promotora se li ha permès fer tot el que s'ha fet des de l'any 1997, tenint tan sols una llicència per enderrocar i excavar. A més, s'ha de tenir en compte que el projecte definitiu preveu l'edificabilitat en una àrea de 12.983 metres quadrats, la qual cosa vol dir que "més o menys" en aquest moment l'execució del projecte es troba només a un 50%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris