algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Publicada l'adjudicació de 1.638 places laborals per a professors d'educació primària i secundària

Els sindicats de docents protesten pel sistema informàtic d'assignació, el qual consideren «poc transparent»

La Conselleria d'Educació féu públiques ahir les 1.638 places docents d'educació no universitària concedides enguany a opositors i interins, amb forta oposició sindical al sistema emprat per l'adjudicació, la informàtica.

Els sindicats del professorat "especialment l'STEI" han criticat la manca de control que els permet el nou sistema: l'antic seguiment presencial permetia impedir errades i irregularitats en l'ordre de concessió, segons addueix el sindicalista Gabriel Caldentey, alhora que es produïa vigilància contra el desplaçament interinsular de personal. A més el sistema «humà» permetia crear una «borsa» addicional d'interins per cobrir les places descobertes per imponderables. En resum, segons Caldentey, «l'acte públic i presencial significava transparència i correcció automàtica en el moment que es produïa l'errada».

El director general de Personal Docent, Arnau Amer, no comparteix les crítiques sindicals, i ha anunciat que l'any vinent la Conselleria tornarà a emprar aquest sistema de publicació que permet la consulta de places a opositors d'altres localitats. Això sí, amb millores en el funcionament, d'un programa que, contràriament a les previsions de l'STEI, ha mantingut la «borsa» extraordinària de professorat.

D'una altra banda, la Direcció General ha explicat que les queixes dels sindicats són «comprensibles, per la mancança de claredat» que provoca l'automatització: això no obstant «s'ha volgut oferir "i si no s'ha aconseguit enguany s'aconseguirà l'any vinent" informació suficient per contemplar que el procés ha estat net». Allò que no «funcionà» fou la puntualitat: algunes llistes sortiren als expositors amb més d'una hora de retard sobre l'horari previst, per irritació dels sindicalistes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris