algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Denuncien una planta de formigó il·legal a la pedrera de Son Tei

L'Ajuntament no atura l'activitat i facilitarà la legalització de les instal·lacions

La pedrera de Son Tei, situada dins del terme municipal de Sineu, ha posat en marxa una planta de formigó presumptament il·legal. Almanco aquesta és la versió que han posat de manifest l'Associació de veïns de Serra Morena que ja ha presentat una denúncia davant el consistori sineuer demanant que s'aturi l'activitat. Els afectats asseguren que la planta de formigó els ocasiona múltiples molèsties que s'afegeixen a les que tenen ja de per si amb les pedreres com ara renous i pols.

A la denúncia especifiquen que la planta de formigó «s'ha fet sense cap tipus de projecte i sense haver-se posat a exposició pública» com així ho especifica la llei. A més, l'associació veïnal es persona a l'expedient que s'obri per a l'activitat. Els veïns temen que si es deixa operar la planta de formigó, aquesta només suposarà una primera passa per a la instal·lació posterior d'una planta de compost asfàltic, que diuen que és altament contaminant.

Des de l'Ajuntament s'ha reconegut a Diari de Balears que fins que no es presentà la denúncia no es tenia constància d'aquest fet. Arran de les queixes veïnals, el regidor Josep Oliver i el zelador municipal dugueren a terme una inspecció en què constataven la presència de les noves instal·lacions denunciades. El regidor Josep Oliver va explicar que, efectivament, l'empresa que explota la pedrera no ha demanat cap llicència per fer les obres ni per dur a terme aquesta activitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris