algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

CCOO reclama a Treball que impugni el conveni d'Hoteleria per inconstitucional

Exigeix a Grosske que compleixi «la seva obligació política de vetlar per la legalitat»

CCOO reclama a la Conselleria de Treball, dirigida pel comunista Eberhard Grosske, que «formuli demanda d'ofici per impugnar» la vulneració d'una sèrie de disposicions del conveni d'Hoteleria de les Balears, que afecta unes 70.000 persones i que signaren la patronal i UGT.

És per aquest motiu que CCOO exigeix a la Conselleria la seva «obligació política» de «vetlar pel respecte a la legalitat en les relacions laborals». Cal recordar que CCOO també signà el passat 23 de juny el principi d'acord, però no plasmà la seva rúbrica a la redacció final del conveni, perquè l'assamblea de delegats el rebutjà per «insuficient» i «millorable».

Per CCOO, l'actual conveni vulnera l'article 14 de la Constitució i el 17 de l'Estatut dels Treballadors, ja que «discrimina» els treballadors en formació i els contractats a temps parcial pel que fa al «plus de desplaçament». Aquesta actitud també es dóna entre els assalariats eventuals i els fixos discontinus en allò que es refereix a la consecució de permisos d'assistència a l'especialista.

A més, el conveni tampoc no acata l'Estatut en tres aspectes: l'eliminació dels drets adquirits per les cambreres de pis en matèria de descans; la fixació de vacacions dels fixos discontinus; i la no-inclusió del plus de desplaçament en el càlcul del valor de les vacances quan es compensen econòmicament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris