algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Desarticulen la banda que robava a Alcampo

Des del moment de les nou detencions, els delictes registrats han descendit de manera espectacular

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda de lladregots nord-africans que operaven cometent tot tipus de substraccions en les zones d'aparcament de les grans superfícies comercials de l'Illa, especialment Alcampo, situat vora l'autopista d'Inca, a Marratxí.

Els funcionaris de la Benemèrita arrestaren de manera escalonada a partir del passat dia 17 un total de nou ciutadans argelins, identificats com Mounir B., de 31 anys, Hakim H., de 27, Alí Sadik T., de 26, Fatim K., de 22, Daman M., de 24, Amar M., Pablo F., Kamel M., de 28, i Mourad A. Tots ells estan acusats d'haver comès una seixantena de delictes de diversa naturalesa, però tots relacionats amb el robatori als esmentats establiments.

Feia temps ja que l'institut armat havia tingut constància de l'elevat índex de delinqüència que es registrava a la zona del pàrquing d'Alcampo, i per aquest mateix motiu s'havien muntat dispositius esporàdics de vigilància per provar d'aturar l'escalada d'inseguretat. S'havien practicat algunes detencions, però en cap moment no hi havia hagut resultats prou acceptables, ni s'havia pogut atrapar més d'un o dos delinqüents per intervenció.

Aquesta organització criminal es trobava molt ben organitzada i perfectament estructurada, cosa que feia quasi impossible la seva eradicació. El grup sostreia tota casta d'objectes de valor, però prioritzaven per sobre de tot els doblers en metàl·lic, euroxecs, targetes de crèdit, càmeres fotogràfiques i ginys electrònics de gran valor.

Els furts al descuid i les estirades eren el seu plat fort, ja que els procediments com punxar una roda a un vehicle per provocar una distracció al seu propietari i «netejar-li» tot el que tenia mentre aquest la canviava, demanar falses indicacions a les víctimes i aprofitar la confusió per endur-se el seu equipatge o directament arraconar una dona i prendre-li la bossa en una cantonada eren les pràctiques més habituals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris