cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

La Sala demana al Govern que Betlem albergui un centre d'investigació

Les cases de la possessió es convertiran en un laboratori mediambiental

L'Ajuntament d'Artà demanarà al Govern balear que es posi en funcionament el projecte del centre d'investigació que es vol ubicar a les cases de Betlem. Aquest projecte es va iniciar durant la passada legislatura i s'havia de dur a terme mitjançant un conveni amb la Conselleria d'Educació i Cultura, el Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Ajuntament d'Artà. La intenció és estudiar la flora i la fauna de la zona i observar l'evolució de les espècies. Aquests treballs seran realitzats pels alumnes de la UIB, mitjançant beques.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (GIA), ha manifestat que «aquest projecte va quedar aparcat durant la passada legislatura i esperam que amb la composició del nou Govern balear, aquesta experiència es pugui posar en funcionament». L'Ajuntament va fer un gran esforç per rehabilitar les cases de Betlem, ja que un dels objectius d'aquestes obres era albergar el centre d'investigació. Com que el projecte no s'ha arribat a realitzar, les cases de la possessió han estat utilitzades per a altres fins encaminats a l'allotjament d'excursionistes, grups d'esplai i colònies.

El batle Santandreu ha expressat que, «tenim prevista pel mes de setembre una reunió amb el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, i un dels temes de què parlarem en aquesta reunió serà aquest, ja que tenim molt d'interès que les cases de Betlem es converteixin en un centre d'investigació per la gran riquesa i biodiversitat de gran interès que hi ha a la zona».

Durant els darrers anys les cases de Betlem han estat lloc de trobades i de festes populars. Cada any a l'estiu se celebra una excursió a la possessió i es fa una visita als llocs més emblemàtics que es troben al seu entorn. Betlem està devora la Colònia de Sant Pere i els Canons i des d'allà també es pot arribar a l'ermita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris