algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

La tortuga marina reneix a l'illa

Tres exemplars de l'espècie «Caretta caretta» foren alliberades ahir pels tècnics de Marineland

La mar està tranquil·la, fa una calor estival i a poc a poc, quasi imperceptiblement, un mira baix la barca i encara es pot estranyar quan veu una tortuga marina. Caretta caretta també és el nom amb què es coneix una de les set espècies de tortuga marina que més abunden al Mediterrani i especialment als voltants de l'illa de Cabrera.

Ahir dematí, membres del centre de recuperació i rescat de Marineland varen alliberar un total de tres membres d'aquesta espècie al Parc Nacional de Cabrera. Enguany ja són nou les tortugues que han estat retornades a les aigües de l'Arxipèlag després de ser guarides pels responsables del centre. I en nou anys que compleix el projecte de salvament sumen més de 30 tortugues les que han estat retornades a Cabrera.

Aquesta espècie, que ha sobreviscut en aquestes terres milions d'anys, ara es troba en perill d'extinció. La pesca, la presència humana a la costa i la contaminació marítima són els principal inconvenients per a la seva supervivència. En pocs anys la Mediterrània s'ha convertit en un autèntic abocador. Aquesta zona compresa entre les Illes i els caps de Sant Antoni i Gata és una de les més importants del món i centre neuràlgic de la tortuga marina però en pocs anys la brutor de la mar ha augmentat espectacularment i ha provocat la situació crítica de l'espècie.

Glòria Fernández, biòloga de Marineland manifesta com «aquesta tortuga quan sofreix o està lesionada s'acosta a les zones litorals de l'illa, però, el que més augmenta la situació crítica d'aquesta és la pesca, només la flota espanyola en captura 20 mil exemplars».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris