algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Dimecres es bateren rècords absoluts de calor a Sóller, i a Palma durant el vespre

Dijous va fer més calor a la matinada o al matí que durant el migdia

Les altes temperatures que es varen registrar dimecres a Mallorca, que superaren en alguns indrets els 40 graus, no solament bateren els rècords de l'any, sinó que en llocs com Sóller, amb 41'8 graus de màxima, foren les més altes dels darrers trenta anys. Ara per ara no es diposen de més dades enregistrades, segons confirmà ahir José Antonio Guijarrom, del Centre Meteorològic a les Illes Balears.

El rècord absolut de Sóller, abans del passat dimecres 25, s'assolí l'estiu de 1971 amb 41 graus. L'escandalosa temperatura que es va registrar dimecres fou conseqüència, segons els experts, d'una onada d'aire calent i sec procedent d'Àfrica que baixà fins a la Vall. Però la de dimecres va ser també una nit de rècords a Palma, ja que el mercuri no va baixar dels 29 graus, cosa que és una vertadera barbaritat. Alguns ciutadans varen patir una nit d'insomni a causa d'aquestes elevades temperatures, que per fortuna no varen ocasionar problemes de salut importants com síncopes i lipotímies, segons informà ahir un portaveu de l'Insalud.

I si la mínima de Palma era insuportable més ho va ser la màxima, que se situà en els 37 graus. Cap agost no s'havia arribat a Palma a aquesta temperatura, ja que el màxim havia estat de 35'2 graus (agost del 94), dada molt inferior a la de dimecres passat. Això no obstant, la temperatura màxima de tots els temps a Ciutat es registrà el juliol de 1996 amb 38 graus.

La temperatura màxima anotada ahir a l'aeroport de Palma, amb 40'2 graus, també va estar a punt de superar el rècord absolut de tots els temps, establert el 1983 amb 40'6 graus. Malgrat això, els 40'2 graus foren la marca més alta que s'ha produït en un agost a l'aeroport internacional de Son Sant Joan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris