cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els addictes a múltiples drogues augmenten a Palma i arriben al 10% dels casos tractats el 1999

La memòria del centre Margalida Femenies assenyala que en els primers sis mesos han tractat 437 persones

El nombre de persones toxicòmanes afectades per un tipus de consum en el qual és indiferent la substància ingerida ha augmentat de manera notable a Palma de tal manera que constitueix el 10% dels casos atesos en el centre de drogodependències de Palma Margalida Femenies. Així ho expressà el regidor d'Acció social, Antoni Nadal, en conèixer les dades relatives als primers sis mesos de l'any. En aquest semestre s'han atès un total de 437 casos, seixanta-sis més que al mateix període del 1997.

El que sí sembla que ha disminuït són el nombre de persones afectades pel consum d'heroïna, que per primera vegada ha davallat del 30 per cent dels casos. La irrupció de nous hàbits de consum i de noves substàncies ha provocat una disminució dels consumidors per via parenteral. Això s'ha traduït en l'esmentat augment dels poliaddictes; amb la presència de trenta-tres casos de consumidors d'heroïna i cocaïna mesclada "una bomba de rellotgeria anomenada speed i que sol ser molt consumida per les prostitutes de carrer de Palma; l'existència d'un 3'28% de casos de cocaïna; un 2'63% d'alcohol mesclat amb cocaïna; un 1'97% de consumidors de porros i amb un total de set persones ingressades per consum de drogues de disseny.

També s'ha de destacar que el centre d'atenció de drogodependències va haver de fer front en aquests primers sis mesos de l'any a un total de 190 casos d'alcoholisme, que és de llarg la principal addicció tractada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris