cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Els camioners exigeixen un lloc per tirar els enderrocs

L'Executiu cercarà avui una solució al tancament de la pedrera de Can Ramis

63380

Els camioners ja no saben on tirar el fem.

J. M .

El Govern format pels partits progressites s'hagué d'enfrontar ahir a la primera manifestació davant la seu de Medi Ambient. Se'n muntà una de grossa. Una vintena de camions de l'Associació de Transportistes de Contenidors d'Enderrocs de Mallorca es concentraren de bon matí davant la seu d'aquesta Conselleria per exigir solucions urgents en no disposar d'un lloc on abocar els enderrocs, principalment material de construcció, després que el propietari de la pedrera de Can Ramis, a Llucmajor, decidís tancar-la per les «queixes» i «pressions» dels veïns de s'Aranjassa. Davant les protestes, la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el president del Govern balear, Francesc Antich, es reuniren amb els transportistes i donaren fe que en un termini de dos dies «s'arribaria a una solució immediata, però provisional, per abocar els enderrocs perquè els camions puguin continuar treballant». La proposta fou acceptada pels transportistes. Avui mateix els transportites podrien tenir un lloc on descarregar els materials, encara que el Govern no volgué especificar quin.

L'Executiu es comprometé, a més, a construir una planta de triatge d'enderrocs i a crear un consorci de pedreres que gestioni el tema. Aquesta qüestió segurament anirà a Consell de Govern del pròxim divendres. Rosselló explicà que una de les solucions podria passar per cercar pedreres en desús que reuneixin condicions òptimes per abocar-hi els materials amb la utilització d'una planta de triatge, encara que també es parlà a la reunió amb els transportistes de la possibilitat que una part de Son Reus n'assumís les restes.

Malgrat la solució provisional adoptada pel Govern, Antich afirmà que el problema s'estudiarà en profunditat per establir un resolució definitiva a través del consorci. El màxim responsable de l'Executiu definí que el problema dels residus ocasiona «un petit caos» des de fa temps, i que el propòsit del Govern es modificar com abans millor el pla de residus sòlids urbans i incloure solucions tant per als enderrocs com per als voluminosos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris