cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Sectors del PP afirmen que la llista única no seria d'integració, sinó de «frustració»

Constaten que «Cañellas no ha tingut el suport esperat» i que «Matas no convenç»

La configuració d'una candidatura única amb vista al congrés del PP balear, que es durà a terme el proper 2 d'octubre, és fruit «no de la integració, sinó de la frustració», segons fonts del partit consultades per Diari de Balears. Sembla que els darrers contactes entre, d'una banda, Jaume Matas, únic candidat oficial a la presidència del PP balear, i el tàndem Gabriel Cañellas-Catalina Cirer, de l'altra, comencen a donar fruit i ja no es qüestiona que el primer encapçalarà una llista única, mentre que Cirer tindria reservada una vicepresidència executiva amb importants nivells de poder i de control. Malgrat tot, sectors del PP consultats per aquest diari, d'una «família» i de l'altra, destaquen que «el possible acord no obeiria a una voluntat d'integració, sinó a la constatació que Cañellas no ha obtingut el suport que s'esperava (creia que els resultats del 13-J i la pèrdua del Govern li suposarien un passeig triomfal) i que Matas no acaba de convèncer les bases».

En la reunió de despús-ahir de Jaume Matas amb representants de més d'una vintena d'agrupacions locals de la comarca d'Inca (en total, unes 50 persones), aquest rebé un cop d'atenció per part dels presents, en el sentit que els dirigents del partit només consulten i contacten amb les bases quan en cerquen el suport.

Així mateix, demanaren a Matas un canvi en la manera d'actuar de la cúpula del partit. Principalment, les acusacions apuntaven a la creació d'un petit grup de poder que mai no ha tingut en compte les estructures comarcals del PP, sobretot a la Part Forana. Igualment, exigiren que del congrés surti un equip de persones més connectades amb les bases i no un repartiment de càrrecs segons les quotes de les «famílies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris