muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Tomàs assumirà la direcció de l'Albufera mentre no es tregui la plaça a concurs

Medi Ambient ha destituït Joana Xamena per la «nefasta» gestió que realitzava

El director general de Biodiversitat, Pere Tomàs, assumirà la direcció del parc natural de l'Albufera de Muro fins que la Conselleria de Medi Ambient convoqui el concurs per adjudicar aquesta plaça. La fins ara directora del parc natural, Joana Xamena, ja ha estat destituïda del seu càrrec per «la nefasta gestió que estava portant a terme». Així ho comunicà la consellera Medi Ambient, Margalida Rosselló, qui explicà que la intenció del Govern és «crear una figura de director de parc que pugui ser assumida per una persona competent i preparada i amb responsabilitat». Per això mateix trauran a concurs intern, encara que la fórmula encara no està del tot definida, la plaça de director del parc natural.

Cal recordar que la secció sindical de CCOO a la CAIB denuncià el fet que la directora del parc natural treballava sense contracte. Aquest sindicat impugnà, el mes de gener passat, el nomenament de Joana Xamena perquè considera que «els càrrecs que impliquen funcions d'autoritat i representació dins l'Administració han d'estar ocupats per personal funcionarial, tal com s'estableix a la Llei 2/89 de Funcions Públiques».

La impugnació del nomenament de Xamena desencadenà un enfrontament sindical entre la directora i el naturalista que s'encarregava de fer el seguiment diari de l'avifauna i el control de la biodiversitat, que permet diagnosticar l'estat de conservació del parc. El naturalista és el representant de CCOO en el parc, i precisament va ser ell des del seu vessant sindical qui impugnà el nomenament de Xamena per la via contenciosa administrativa. La directora va respondre obrint un expedient disciplinari al treballador i, a més, en modificà les tasques. L'expedient s'aturà, però ell passà a fer de jardiner. I mentrestant, el seguiment de la biodiversitat, que fins llavors desenvolupava el naturalista, es deixà de costat. Aquest fet posteriorment va ser denunciat pel GOB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris