cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Mallorca va superar ahir els 40 graus en el dia més calorós de l'any

A Sóller es registraren 41'6 graus, a l'aeroport de Palma 40'2 i a Lluc 38'8

El termòmetre s'ha romput. A final d'agost, Mallorca està vivint els dies de més calor de l'any amb temperatures que sobrepassen en segons quins indrets als 40 graus. La gran humitat que hi ha a les Illes fa que la sensació de calor encara sigui més forta.

Ahir dimecres es varen registrar les temperatures més altes de l'any. A sa Canova, (sa Pobla), se situaren als 40 graus, a l'aeroport de Palma als 40'2 i a Sóller s'arribà als insuportables 41'6 graus, segons dades del Centre Meteorològic de les Illes Balears. Lluc fa dos dies seguits que polvoritza el rècord de l'any: el dimarts el termòmetre va marcar 37'9 graus i ahir dimecres va batre el rècord anterior amb 38'8 graus. El dimarts es varen registrar les màximes de l'any però ahir dimecres foren superades. Aquests rècords es varen donar a Pollença (35'9); Porreres (35'7); aeroport de Palma, (40'2) i Palma (37).

Un fet curiós és que en segons quines zones la temperatura ha oscil·lat amb més de vint graus de diferència entre la màxima i la mínima. Això ha passat a sa Canova, on la màxima del dimarts fou de 40 graus i la mínima de 17'5 i a l'aeroport de El dimarts també a Palma es va moure entre els 37'9 i els 17'2 graus. L'onada de calor que pateixen les Illes és originada per l'entrada d'aire africà a una altura de 600 metres que impedeix la formació de brises marines. Això provoca que en llocs tan elevats com Lluc les temperatures siguin fins i tot més altes que en zones arran de la mar. Habitualment el mes que fa més calor és juliol però enguany aquesta circumstàcia s'està produint a les portes de setembre, va indicar ahir José Antonio Guijarro del Centre Meteorològic.

De fet, els rècords de juliols que es varen registrar en cadascuna de les estacions meteorològiques foren de 31 graus a l'aeroport de Menorca; 32'3 a Capdepera; 33'4 a Pollença; 36'2 a Lluc; 29'8 a la serra d'Alfàbia; 37 a sa Canova; 35'5 a Porreres; 32'5 a Portocolom; 34'5 a l'aeroport de Palma; 32'6 a Poto Pi (Palma) i 32'5 a l'aeroport d'Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris