algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els veïns han de sufocar un incendi per manca de bombers de guàrdia

L'Ajuntament presentarà una queixa al Consell Insular reclamant més personal

Els focs d'artifici amb els quals es tancaven les festes de Sant Bartomeu dimarts a vespre podrien haver acabat en una autèntica desgràcia per culpa de l'escassa dotació de bombers que hi havia de guàrdia a la comarca. A la meitat de l'espectacle pirotècnic que tenia lloc davant el polisportiu municipal, començaren a caure espurnes a un dels solars situats al costat, que es va calar foc de manera immediata. Als terrenys hi havia plantats ametllers però també molta d'herba seca que va fer créixer les flames de manera espectacular.

L'espectacle pirotècnic es va desenvolupar sense la presència obligatòria d'una unitat de bombers malgrat que l'Ajuntament havia requerit la seva presència per escrit. Això va fer que els dos policies locals de guàrdia i un nombrós grup de joves intervinguessin amb branques per sufocar les flames que arribaren a tenir més d'un metre d'alçada.

A la vegada es va cridar amb urgència la dotació de bombers d'Inca que tardà quasi mitja hora a comparèixer, fet que va provocar airades queixes del nombrós públic present. Després es va poder saber que la dotació havia tingut una altre servei a sa Pobla i el quarter d'Inca havia quedat al descobert. A més, només es desplaçaren al lloc de l'incendi tres bombers, els únics que hi havia de guàrdia amb dos camions. En poc temps les flames varen ser apagades tot i que al final es va cremar una extensió de més de 500 metres quadrats, malgrat la qual cosa no va fer perillar en cap moment les cases veïnes.

La polèmica situació que es va donar ja ha fet mobilitzar l'Ajuntament de Consell que, tal com ha confirmat el batle, Joan Bibiloni, enviarà una queixa formal a la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, per la manca de bombers que hi ha per donar servei als pobles de la comarca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris