cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
18°

El president del Govern podrà crear les conselleries que consideri oportunes

El Parlament balear tramita la modificació de la llei que fixa un màxim de 10 departaments

La Mesa del Parlament va admetre ahir a tràmit la modificació de la Llei de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma que permetrà al president del Govern crear totes les conselleries que consideri oportunes. Fins ara, la mateixa llei, aprovada l'any 1984, establia un màxim de 10 conselleries que sempre fou respectat pels successius governs del PP durant 15 anys.

Els resultats de les eleccions autonòmiques del passat 13 de juny han propiciat la formació d'un nou govern amb quatre forces polítiques diferents (PSIB, PSM, UM i EU-Els Verds), després d'un intens procés de negociació, durant el mes de juliol, de programes polítics i de repartiment de càrrecs. El PP, que ha passat a l'oposició després de 16 anys de govern, ha criticat durament el nou Pacte de Progrés per, en la seva opinió, haver provocat una proliferació de càrrecs amb l'objectiu de donar satisfacció a tots els partits que l'integren.

Sigui com sigui, el nou Govern de les Illes Balears estarà compost pel president, Francesc Antich, i 13 consellers, un dels quals, Pere Sampol, exercirà a més les funcions de vicepresident. De fet, el mateix Pere Sampol, Misericòrdia Ramon i Fernanda Caro no són ara consellers titulars del seus departaments, a l'espera que la modificació de la llei els permeti accedir oficialment als seus càrrecs.

Pere Sampol serà conseller d'Economia, Indústria i Comerç (competències que tenen per titular provisional Joan Mayol, conseller d'Agricultura i Pesca), Misericòrdia Ramon serà consellera d'Energia i Innovació Tecnològica (competències assumides temporalment per Joan Mesquida, conseller d'Hisenda i Pressuposts) i Fernanda Caro serà consellera de Benestar Social (funció assumida provisionalment per Eberhard Grosske, conseller de Treball).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris