cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les aerolínies xàrter refusen l'ecotaxa perquè ja paguen imposts similars

Se senten discriminades del ram turístic ja que la resta no té tributs semblants

Les aerolínies xàrters expresen rebuig i inquietud davant la implantació del cànon ecoturístic, perquè «ja paguem taxes i imposts per utilitzar les infraestructures aeroportàries i per contaminar el medi ambient», explicà el president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA), Felipe Navío. També remarcà que la resta de segments del sector turístic «no abonen cap tribut d'aquest tipus» i per aquest motiu se senten «discriminades».

A més a més, Navío anuncià que «a curt termini» no es produirà un increment dels preus del bitllets d'avió a causa de la pujada del preu del barril de petroli. «Les companyies aèries n'assumiran l'extracost, però no entenem que es vulgui introduir una nova taxa o impost» aliè al transport aeri al bitllet, «amb l'encariment que això suposarà, quan fem aquest sobreesforç».

Un dels temors de les xàrters és que l'increment «artificial» de tarifes, «que no reflectirà el seu vertader cost», provoqui «una disminució de la competitivitat del transport aeri i del turisme en general que ve a la zona». És per aquest motiu que el president d'AECA es reunirà la setmana vinent amb el conseller de Turisme per traslladar-li el malestar del sector aeri.

Altrament, Felipe Navío indicà que a principi de setembre es reprendran les converses amb AENA per tancar definitivament les condicions d'adjudicació de l'hangar de manteniment de Palma i remarcà que la futura construcció d'un altre a Madrid «no suposarà una competència, ja que a Palma no vindran les companyies aèries de vols regulars, que tenen la seva base a Madrid», amb destinacions diferents a les realitzades per les xàrters que empren Son Sant Joan».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris