nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Els bombers adverteixen Medi Ambient sobre el mal estat dels torrents de Palma

Han elaborat un informe que assenyala els trams més perillosos al municipi

El cos de bombers de l'Ajuntament de Palma acabà ahir el seu informe sobre l'estat dels torrents al terme municipal. L'estudi serà remès a la Conselleria de Medi Ambient, i aquesta institució serà la que en darrer extrem haurà de prendre la determinació sobre les actuacions que s'han de fer a les zones dels torrents que es troben en pitjor estat. Aquest tipus d'anàlisis es fan cada any i formen part de la campanya de prevenció de les pluges de tardor, que es produexien essencialment a final de setembre i durant el mes d'octubre.

Aquest informe també serà remès al departament de manteniment de l'Ajuntament de Palma i a l'Empresa Municipal d'Aigües. De totes maneres, s'ha de recordar que els únics amb competències per actuar són els responsables de la Conselleria de Medi Ambient. En total hi ha vuit torrents que travessen el terme municipal de Palma i que van a morir en aigües de la badia.

L'informe dels bombers no ofereix cap dada general, però el mal estat de molts dels llits de torrents és palès en els estudis parcials que s'han fet de cada llera. Les comprovacions realitzades pels bombers es varen realitzar els dies 12, 13, 17 i 24 d'aquest mes. Els torrents estudiats són el Gros, el de na Bàrbara, el de Sant Magí, sa Riera, el dels Jueus, el de sa Síquia, el de Cala Major i el del Mal Pas.

Els torrents que es troben en pitjor estat són els de na Bàrbara i el dels Jueus. En el primer cas, l'informe diu que «a la zona de Son Fuster el torrent transcorre per un llit formigonat travessant tota la zona urbana fins al col·legi de Sant Josep Obrer, on torna al seu llit natural, amb abundant vegetació i abocament de runes, deixalles i fems, així com d'electrodomèstics, que poden causar obstrucció. En el segon dels casos, el torrent dels Jueus, la situació també és perillosa. «L'acumulació de vegetació i abocaments d'escombraries i electrodomèstics i de cotxes, constituteix un perill d'obstrucció del darrer tram a causa del seu estrenyiment i escassa profunditat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris