nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

El personal de neteja de l'Hospital anuncia vaga perquè se sent «explotat»

Els treballadors denuncien que cobren 15.000 pessetes menys que a Son Dureta

El personal de la neteja, que treballa a l'Hospital de Manacor ha anunciat que organitzarà vagues a partir del proper mes setembre per considerar que pateixen una gran explotació per part de l'empresa concessionària que els gestiona. Així ho va comunicar la portaveu del col·lectiu laboral, Magdalena Riera. Aquesta va expressar que «hem convocat una assemblea amb caràcter urgent pel dia primer de setembre a l'Hospital on planificarem les nostres reivindicacions».

Magdalena Riera, ha denunciat que «és inconcebible, treballar amb uns horaris abusius, ja que feim nou hores diàries sense intervals de descans i quan arriba el final de mes, cobram entre 12.000 i 15.000 pessetes menys que a l'Hospital de Son Dureta de Palma, fent la mateixa feina». La portaveu afegí que «la gravetat de l'assumpte, no només és que cobrem menys que a Son Dureta, sinó que feim feina per la mateixa empresa i fins i tot assumim altres treballs addicionals amb els pacients ingressats».

Ja fa una sèrie de mesos que el personal denuncia «les condicions laborals abusives, les terribles pressions a què es veu sotmès aquest personal per una plantilla molt reduïda, a més d'un salari que es troba per davall d'allò que es considera normal». Per això, fa tan sols dos dies que col·locaren un panell en el qual es podia llegir: «L'empresa de neteja de la Fundació explota miserablement als seus treballadors en aquest Hospital per 80.000 pessetes. Solidaritzau-vos amb la lluita»

D'altra banda, també es mostren indignats perquè quan se celebraren les eleccions sindicals, el personal de neteja va ser l'únic col·lectiu que no hi pogué participar per incompatibilitats d'horaris, amb l'agreujant que ells presentaren una candidatura independent, amb la finalitat de poder participar-hi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris