muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Mor el batle de Ferreries en caure del cavall quan participava a les festes

Quan era en terra, l'animal se li desplomà a sobre

Onofre Janer Coll, batle de Ferreries, va morir ahir, víctima d'un terrible accident mentre exercia el paper de caixer batle de les festes de sant Bartomeu, patró de la petita vila menorquina. L'accident es va produir devers les deu del matí, poc després d'haver-se realitzat el replec dels cavalls que integraven la colcada de sant Bartomeu d'enguany. Després de fer un bot, Janer va caure de dalt el cavall i va pegar contra el cantell de la voravia. L'infortuni prengué proporcions esfereïdores en el moment en què, ja vençut a terra, el cos del genet va rebre el pes del cavall, que se li va desplomar damunt.

Traslladat urgentment a l'hospital Verge del Toro, se li va diagnosticar politraumatisme. Immediatament va ser sotmès a una operació quirúrgica, però la gravetat de les lesions interiors sembla que eren tan considerables que va morir a la taula del quiròfan. Informacions recollides per Diari de Balears de fonts municipals, sembla que una de les costelles que es va trencar amb la topada li havia seccionat l'artèria aorta.

Era la quarta ocasió que Onofre Janer sortia de caixer batle de Ferreries. Era una persona amb experiència eqüestre. Tenia 54 anys, era casat i pare de quatre fills. Políticament havia estat el líder local del partit Independents de Menorca, formació hereva del CDS i que, en les passades eleccions de juny, havia obtingut excel·lents resultats arreu de Menorca. En el municipi de Ferreries aquest partit, amb ell al capdavant, havia estat la força més votada, per la qual cosa ocupava la batlia des del 3 de juliol. Tenia una llarga experiència política en el camp municipal. Havia substituït Gabriel Martí en el càrrec de batle el gener de 1995, a conseqüència de la mort d'aquest per malaltia. El maig d'aquell any, arreplegant l'herència centrista de Martí, va encapçalar la candidatura i fou investit batle amb un pacte amb l'Entesa de Ferreries. De bell nou designat per encapçalar la llista dels independents de les locals de 1999, fou la candidatura més votada i, per tant, reelegit per continuar com a batle.

Quan, a mitjan matí, la notícia de la mort d'Onofre Janer arribava al poble, es varen suspendre les festes de manera espontània. El sentiment general de dol es va apoderar de Ferreries. El primer tinent de batle, Roman Sintes Serra, des del balcó consistorial, feia pública la notícia i decretava tres dies de dol oficial a tot el municipi. El funeral es farà avui a la parròquia de Santa Maria de Ferreries. Està previst que el president del Govern, Francesc Antich, juntament amb el vicepresident, Pere Sampol, i el conseller de Presidència, Antoni Garcias, acudeixin al funeral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris