algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'institut Berenguer d'Anoia habilita els soterranis perquè manquen aules

Pons diu que s'haurà de fer un centre comarcal per descongestionar Inca

L'institut de secundària Berenguer d'Anoia d'Inca s'ha vist obligat a habilitar els seus soterranis per poder fer front a la creixent demanda pel que fa al nombre de matriculats que ha experiment amb el curs que ve. Ahir, el conseller d'Educació, Damià Pons, explicà els «greus problemes de saturació» que pateix aquest institut d'Inca i que ara obliguen la Conselleria a plantejar-se de bell nou el mapa escolar de tota la comarca. «L'institut d'Inca té autèntics problemes per col·locar l'alumnat, per això mateix els centres de primària de Binissalem, Lloseta i Alaró hauran de continuar impartint primer i segon d'ESO», explicà Pons.

El conseller entén que aquesta problemàtica es deu principalment a dos factors: a l'envelliment dels centres actuals i al creixement demogràfic que Mallorca ha experimentat durant els darrers anys i que també afecta Eivissa. Per això mateix, Pons creu necessari descongestionar el centre d'Inca i construir un nou institut a la comarca del Raiguer.

Ahir, durant la visita oficial que el conseller d'Educació, Damià Pons, acompanyat del director general de Planificació i Centres, Jaume Gual, va fer al poble de Lloseta explicà que encara no està decidit que sigui Binissalem el municipi on facin el futur institut de secundària. «Mirarem de veure quin és el poble més adient per acollir el futur centre, encara no hi ha res decidit», comentà Pons al regidor d'Educació de Lloseta, Vicenç Coll, també a la regidora de Sanitat i Manteniment d'edificis locals, Encarna Subires, i al director del col·legi es Puig, Lluc Batle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris