cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El creixement econòmic de les Illes doblà el dels EUA el primer semestre

El PIB cresqué un 6'6 per cent impulsat per l'activitat turística i la construcció

L'economia insular continua amb el seu ritme imparable, ja que de gener a juny el Producte Interior Brut (PIB) balear s'ha situat en el 6'6%, fet que suposa doblar el creixement econòmic dels Estats Units (3'3%) i de l'Estat espanyol (3'3%) i triplicar l'enregistrat a la zona euro (2'2%), segons les dades de conjuntura econòmica del primer semestre d'enguany presentades ahir pel conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida.

Aquesta xifra governamental és quatre dècimes superior a l'anunciada per la Cambra de Comerç i sis més que la calculada per la patronal Caeb. Mentrestant, la previsió anual realitzada pel Govern, que col·loca el PIB en un 6'2%, és equivalent amb aquestes dues institucions.

Per sectors, la bona evolució de l'activitat turística, amb un creixement expansiu del 6'6% "cosa que representa el 83'4% del PIB insular (2.185.360 milions)" marca la pauta econòmica a l'alça de les Balears. Això és possible gràcies a un «comportament molt expansiu» a la temporada baixa i mitjana, mentre que en els mesos d'estiu s'han assolit «fites properes a la saturació», apuntà el conseller de Hisenda.

La construcció, l'altre motor de l'economia balear, registrà un augment del 11'1% respecte de l'any anterior. Això implica el 7% del PIB insular (184.824 milions), encara que aquest ritme s'aturarà «al voltant del 2002», ja que actualment «mostra signes de moderació», segons Mesquida. El sector primari mostra un increment «moderat» del 0'8% "que concentra amb 36.285 milions el 1'4% del PIB illenc" a causa de les «poques pluges»; l'industrial, altrament, experimenta una pujada «força remarcable» del 5'3% "que representa el 8'2% del PIB insular amb 214.013 milions" gràcies a la demanda de productes complementaris per part de la construcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris