cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El Govern vol evitar la venda de finques amb el lloguer de les cases

Pretén augmentar la renda dels pagesos sense fer competència a l'agroturisme

86388

Els clients poden veure com una motivació realitzar tasques agrícoles.

La Conselleria d'Agricultura i Pesca crearà, amb previsió d'aprovar-la l'any que ve, una normativa de lloguer de cases rústiques. Aquesta mesura està concebuda com una manera directa d'augmentar les rendes dels pagesos i una manera indirecta de frenar el procés de venda de finques.

Actualment, aquest tipus d'activitat, que presenta algunes variants que van des de l'agroturisme fins als habitatges turístics residencials, són controlats i gestionats per la Conselleria de Turisme. El conseller d'Agricultura, Joan Mayol, declarà ahir a Diari de Balears que «negociaré amb el conseller de Turisme, Celestí Alomar, una major participació del nostre departament en l'elaboració d'aquestes normatives i en el control d'aquestes explotacions, fins ara en mans gairebé exclusives de la legislació turística. Fora de la nostra comunitat, són els departaments d'agricultura els que gestionen aquesta casta d'activitats des del moment en què són considerades com un complement de la renda agrícola, i no un negoci turístic més».

De moment, encara no se sap quines serien les modalitats de lloguer, tenint present que cada illa presenta característiques diferents pel que fa a la tipologia de les cases i de les finques rústiques. Mayol indica que «així, per exemple, a Mallorca conviuen les grans possessions amb les parcel·les i cases petites, mentre que a Menorca és més generalitzada la presència de construccions i propietats de notables dimensions. També s'haurà d'estudiar si es fixa un numerus clausus o es deixa una certa llibertat de mercat. D'una manera o l'altra, s'establiran unes condicions i uns requisits per tal que l'activitat estigui perfectament regulada».

Sobre els preus, també és massa prest per definir-los, encara que seran més baixos que les cases d'agroturisme ja establertes, on predomina una clientela de nivells mig i alt. En tot cas, els preus dependran dels serveis afegits que ofereixin els propietaris (menjars, piscina o safareig, excursions, elements etnològics o culturals, etc.).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris