nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

La integració dels alemanys residents és una «assignatura permanent», diu l'ambaixador

Wegener demanà a Antich un increment en l'oferta d'ensenyament de les llengües

L'ambaixador alemany a Espanya, Henning Wegener, reconegué ahir a Palma que «la integració (dels residents germànics a les Illes) és una «tasca i una assignatura permanents», de manera que «en cap moment no podem dir que tenim o no tenim integració». Wegener efectuà aquestes consideracions després de ser rebut en audiència pel president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich, amb qui tractà aquesta qüestió, entre altres.

Wegener mostrà interés perquè les institucions «ampliïn les oportunitats d'ensenyament de llengües aquí, a les Illes», recordant el suport que aquesta proposta obtingué entre els lectors de la principal publicació en llengua germànica que es fa a les Illes, Mallorca Magazine, el qual "segons recordà l'ambaixador" també distribueix un nombre elevat d'exemplars a Alemanya. El diplomàtic demanà concretament a Francesc Antich «què pot fer el Govern, però també els seus ajuntaments, per tal d'incrementar aquesta oferta», i ponderà la facilitat d'aprenentatge que mostra el poble germànic. «Fóra una magnífica mostra d'integració que s'incrementàs el nombre d'alemanys inscrits en aquestes clases», sentencià.

En termes molt generals, l'ambaixador "qui ha visitat les Illes en més d'una ocasió" manifestà «gran satisfacció» perquè «aquesta massa immensa d'humanitat» (els turistes i residents germànics a les Balears) es manté «en termes de bona convivència i fa bons esforços d'integració». Això no obstant, l'ambaixador, acompanyat del cònsol del país germànic a les Illes, Peter-Christian Haucke, matisà que «és responsabilitat de cada estranger que trepitja la terra de Mallorca trobar la cultura, la història, la riquesa d'aquesta illa per tal de formar els seus criteris i fer un esforç d'integració».

En l'actualitat, el nombre d'alemanys que disposen de residència a les Illes és calculat entre els 35.000 i els 50.000, dels quals uns 8.000 són residents fixos i uns 10.000 viatgen al seu país d'origen just els 180 dies anuals necessaris per no perdre la seva nacionalitat. En qualsevol cas, el cònsol Haucke desestimà ahir els càlculs que incrementen aquest nombre fins a 70.000 ciutadans alemanys residents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris