algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

L'onzè Certamen de Teatre Amateur va nomenar els sis grups finalistes

Els seleccionats actuaran al Teatre Principal i optaran als premis principals

El Certamen de Teatre Amateur de Consell ja compta amb els sis grups seleccionats en l'edició d'enguany, l'onzena, d'un total de 13 que s'hi varen presentar i que actuaren les darreres setmanes al poble. El jurat va emetre diumenge passat al vespre el veredicte oficial en el qual es designaven finalistes: Voramar Teatre d'Andratx per l'obra No et vesteixis per sopar, Grup Brut d'Inca per Després de la Pluja, Daixo Daixo de Palma per S'herència de Toni Fobioler, Teatre Palmanyola per Ens ha caigut la sogra, Picadís Teatre de Llucmajor per Històries de Son Sarigot i Dit i Fet de Lloseta amb la peça La Mosqueta.

Aquestes formacions ara tindran l'oportunitat de representar les seves obres al Teatre Principal de Palma entre els 6 i el 12 de setembre i optaran a guanyar els premis més importants. L'acte de nomenament dels grups, caracteritzat per la seva senzillesa, va comptar amb les intervencions del nou conseller de Cultura del Consell Insular, Cecili Buele, i amb la del batle, Joan Bibiloni.

Així Buele, en un to molt distès i amigable, expressà que el teatre continua viu en tots els racons de Mallorca i que la tasca dels grups teatrals ha de servir també per escampar la nostra llengua i la nostra cultura. A més, reivindicà la necessitat d'estimular des de les institucions la gent perquè es dediqui al teatre i també perquè hi vagi com a públic.

D'altra banda, el batle Bibiloni destacà el fet que el Certamen de Teatre de Consell hagi servit de llavor per al naixement de la primera Associació de Teatre Amateur de les Balears. Per un altre costat, i de manera molt més explícita, es dirigí al conseller Buele demanant-li que el CIM «continuï amollant quatre duros per al Certamen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris