cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Fageda diu que el soterrament de les Avingudes començarà el mes d'octubre

Encara no es coneix el pla de reconducció del trànsit que ha preparat Dragados

Les obres del soterrament de les Avingudes a l'altura de la plaça d'Espanya, incloses en la segona fase del projecte del parc de les Estacions, començaran el proper mes d'octubre. D'aquesta manera ho assegurà ahir el batle de Palma, Joan Fageda, qui explicà que el model de referència de les obres serà el de la construcció del túnel que dóna accés als aparcaments d'El Corte Inglés, i el túnel d'unió entre les Avingudes i els carrers Nuredunna i Aragó, una obra que es va executar molt ràpidament i que no provocà col·lapses greus en l'àmbit circulatori.

Tot i que encara no ha transcendit el pla de circulació alternatiu que ha preparat l'empresa Dragados, el que sí va especificar Fageda és que dos mesos després que s'iniciïn les obres es podrà tornar a circular sobre l'asfalt de la plaça d'Espanya. A principi de setembre, els responsables de Dragados s'hauran de reunir amb els responsables de circulació de Palma per tal d'adaptar el seu pla de reconducció circulatòria amb els policies.

Un altre dels punts que hauran de ser contemplats és el mapa de parades d'autobusos urbans de l'EMT. La plaça d'Espanya, a més a més de ser un dels punts més transitats de tota la geografia urbana, és un dels punts cabdals en l'eix de les comunicacions basades en el transport públic. Just en aquell punt s'acumulen parades de pràcticament totes les línies, entre les quals s'ha de destacar, pel gran nombre de viatgers que traslladen, la de l'aereoport, la del Pont d'Inca, la de Son Dureta, la de l'Arenal i la de la Universitat.

Així mateix, Fageda ressaltà que en breu es reunirà amb els responsables del Govern balear per tal de tractar el tema de la parada dels autocars que donen servei a la Part Forana. La determinació d'aquest punt serà cabdal per redistribuir els serveis de l'EMT, ja que Fageda assegurà que «és molt important donar un bon servei que permeti enllaçar amb els transports que es fan a la Part Forana de Mallorca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris