algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Medi Ambient es compromet a estudiar una solució definitiva al torrent

La Conselleria destina 38 milions per netejar-ne el llit i evitar possibles inundacions

La Conselleria de Medi Ambient es compromet a estudiar una solució definitiva al problema del torrent de sa Cabana pel que fa a les inundacions. Aquest va ser el resultat de la reunió mantinguda ahir matí entre una representació de l'Ajuntament amb la consellera, Margalida Rosselló.

La portaveu de l'equip de govern, Maria Antònia Vadell (PSM), va qualificar l'entrevista de molt positiva. «El tema que més hem abordat ha estat el del torrent. Hem parlat sobre la desviació del llit fora del nucli urbà i de l'ampliació de la canalització actual. El proper dia 1 de setembre la consellera es desplaçarà a Manacor per comprovar en persona els problemes que tenim sobre les inundacions». Segons Vadell, «la consellera no es va pronunciar sobre la desviació o ampliació del torrent, però va dir que estudiarien el projecte i que primer volia veure quines són les necessitats de Manacor abans de prendre una decisió sobre aquest tema».

La Conselleria de Medi Ambient ha destinat una partida pressupostària d'uns 38 milions de pessetes per netejar el torrent de sa Cabana. Al respecte, Vadell va explicar que «durant les tasques de neteja del torrent se supervisaran les deficiències del llit actual. Això permetrà saber si s'ha de fer alguna actuació urgent per pal·liar els problemes de les inundacions». Aquestes obres es duran a terme dins el mes de setembre abans que comencin les pluges de final d'estiu. «Esperam que durant la visita, la consellera Margalida Rosselló ens informi de quan s'iniciaran les tasques de neteja del torrent», manifestà ahir Vadell.

Un altre dels problemes que es va plantejar a la consellera va ser les males olors que es desprenen del torrent a les zones on aquest està descobert, ja que «hem rebut moltes queixes per part dels veïns». Aquest problema s'ha solucionat en part perquè l'empresa concessionària de recollida de fems i manteniment del municipi Limpiezas Urbanas de Mallorca SA (Lumsa), «ha utilitzat la seva maquinària per netejar el torrent dintre de les seves possibilitats», digué Vadell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris