muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Els veïns pateixen fortes restriccions d'aigua potable des del mes de maig

El batle Bernadí Coll demana ajuda al Govern per perforar un nou pou

Els veïns de Mancor de la Vall han hagut d'aprendre a viure amb fortes restriccions d'aigua d'ençà que l'Ajuntament les va començar a aplicar ara fa quasi quatre mesos. El consum d'aigua s'ha disparat, com cada estiu els darrers anys i ha provocat que el cabal que subministra la xarxa municipal per proveir tot el nucli urbà resulti del tot insuficient. L'únic pou d'on agafa aigua el municipi, i que es troba ubicat dins del veí terme de Selva només proporciona entre 250 i 300 metres cúbics diaris, als dipòsits reguladors.

Aquestes quantitats resulten molt pobres si es té en compte que als mesos estivals el consum normal de la població s'eleva fins als 500 metres cúbics. Els principals afectats per aquest problema han estat els veïns que resideixen a la part alta del poble, on l'aigua no té la força suficient per ascendir i sovint s'han quedat sense subministrament durant hores.

A aquest fet ha ajudat en sobre manera la forta sequera registrada enguany, que ha fet que no es pugui comptar, com altres vegades, amb l'aigua que donen les fonts del Prat i de Biniarroi que estan canalitzades cap als dipòsits municipals. Mentre que la primera es va assecar ja fa uns mesos, la segona raja d'una manera quasi testimonial. Aquest fet ha obligat els responsables municipals a prendre mesures d'emergència. Així, de forma diària ja des del passat maig s'ha dividit el poble en dues zones i s'ha anat tallant i donant aigua de forma alternativa a cadascuna d'aquestes en funció de les necessitats. Un operari municipal s'ha encarregat d'aquesta tasca.

El batle, Bernadí Coll, va qualificar la situació de molt greu i va indicar que fa comptes entrevistar-se amb la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló per trobar una solució. Coll aposta per la perforació d'un nou pou que garanteixi el subministrament durant tot l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris