algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Els estrangers i la gent gran foren els protagonistes de la Fira de sant Agustí

Mentre els venedors muntaven les primeres casetes, els joves es retiraven després d'una nit d'exitosa revetla

C. V./G. V. Felanitx.
La massiva afluència del col·lectiu d'estrangers, juntament amb la gent gran de Felanitx, ompliren els carrers del municipi per tal de participar en la tradicional Fira de sant Agustí, que es va dur a terme en el decurs de la jornada passada. La gran participació en va ser la nota predominant. Alguns dels carrers més emblemàtics de la localitat s'ompliren de bauxa. Els carrers que notaren més la concurrència humana varen ser el de 31 de Març, la plaça d'Espanya, la plaça de sa Font, un tram del carrer de Nunó Sanç, el carrer Major, el de Jordi Sabet, els voltants d'allà on tradicionalment es munta el mercat municipal, el carrer de Miquel Bordoy i la plaça Pax.

La nota anecdòtica va ser quan els primers mercaders començaven a muntar les casetes, devers les set del matí, i a la vegada bona part dels joves felanitxers anaven a dormir la ressaca de la revetla de la nit passada. Per aquest motiu, la seva participació no va ser tan rellevant com la de la gent gran, que de bon matí no es va voler perdre les ofertes que els oferia la Fira.

Fa relativament pocs anys que la Fira de sant Agustí s'organitza el diumenge abans de la celebració del sant, dia 28 d'agost. Des de sempre, s'havia fet el mateix dia i el problema era que sovint no coincidia en diumenge sinó entre setmana. Per això, la participació del públic era pobra.

Per tal de fer la Fira de sant Agustí més divulgativa, s'optà per fixar-la el diumenge abans, coincidint amb el tradicional mercat de cada diumenge. Amb aquest canvi de dia, l'afluència de públic ha augmentat. Les típiques casetes envaïren els carrers. Com és habitual, els productes nord-africans tingueren una gran presència, com també els productes típics mallorquins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris