cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Sanitat vol crear una xarxa telemàtica que recollirà totes les dades d'atenció

Permetrà disposar d'una informació epidemiològica actualitzada permanentment

La Direcció General de Sanitat vol reforçar tots els seus sistemes de comunicació per tal de millorar el control epidemiològic de les Illes "competència que en l'actualitat correspon a la Comunitat Autònoma" alhora que preparar el camí per al futur traspàs d'assistència sanitària amb dades actualitzades sobre la incidència de les malalties no-contagioses.

D'aquesta manera ho va avançar a Diari de Balears el director general de Sanitat, Josep Pomar, qui ponderà la necessitat de crear un nou sistema d'informació mitjançant una xarxa telemàtica, amb un sistema comparable al conegut TAIR emprat per l'Insalud, un terminal d'ordinador en què el metge actualitza dades rellevants de l'usuari per la sanitat pública, com és ara la medicació que rep el pacient i la freqüència amb què la consumeix. Això no obstant, Pomar explicà que el sistema futur «haurà d'emprar una tecnologia molt més avançada», atès que allò desitjable és que la Conselleria tengui una actualització immediata de les dades en un centre de recepció.

Aquest centre, dotat amb els nous recursos oferts per la telemàtica, haurà d'estar lligat a tots els dispositius sanitaris de les Illes, segons explicà Pomar, qui no pogué predir el cost que una operació com aquesta pot tenir: «Arribarem fins on es pugui», afirmà senzillament. Malgrat això, el fet que la Conselleria hagi iniciat ja els estudis per fer front al traspàs de les competències sanitàries que romanen en poder de l'Insalud fa preveure que aquesta passa es farà en un termini relativament breu de temps: d'una banda, el traspàs de l'Estat a la Comunitat Autònoma està previst per a aquesta legislatura, poc després que s'haurà renovat el sistema de finançament sanitari autonòmic, l'any 2001; de l'altra, la primera acció "ja iniciada" de la Conselleria ha de ser «l'adequació de les estructures internes, tot modernitzant el funcionament de la Direcció General i donant el suport necessari als mitjans amb què compta el departament», segons Pomar.

L'objectiu està fixat: «Tots els centres sanitaris han de tenir una connexió amb la Conselleria»; el dubte és si aquesta connexió haurà de ser prèvia o posterior al traspàs competencial. Sanitat encara no ha encetat converses amb Insalud en aquest sentit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris