algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

La Sala renegociarà amb el Consell rehabilitar l'hostatgeria del Castell

PP i PSM reclamaran per al municipi més control sobre la gestió del futur refugi

El nou equip de govern (PSM-PP) considera prioritària la rehabilitació de la vella hostatgeria del Castell. Per aquest motiu, nacionalistes i populars fan comptes rescatar el projecte de reforma integral que havia proposat finançar el Consell Insular. Aquesta proposta va ser desestimada perquè plantejava la cessió temporal de les cases al CIM. L'hostatgeria s'hagués integrat d'aquesta manera dins de la xarxa pública de refugis de muntanya.

Així tots dos partits ja han acordat intentar renegociar el conveni inicial de manera que el municipi tengui un major control sobre la futura gestió de les instal·lacions. Una de les possibilitats que s'han apuntat per fer-ho possible seria la creació d'una entitat jurídica similar a una fundació. Dins d'ella s'integrarien com a mínim l'Ajuntament i la Parròquia com a copropietaris de l'hostatgeria, i el Consell Insular com a finançador de les obres. El primer tinent de batle, Joan Simonet (PP), exposà que el que volem és que l'hostatgeria continuï sent dels alaroners, però no podem renunciar a cap ajuda econòmica exterior per arreglar-la.

El proper mes de setembre el batle, Josep Gomila, i el primer tinent de batle, Joan Simonet, fan comptes encetar contactes amb la consellera Maria Antònia Vadell, del CIM. En principi es pretén tancar un acord per escrit en un parell de mesos per tal que les obres de rehabilitació ja poguessin començar a principi de l'any que ve. De fet, el batle Gomila ha deixat ben clar que la situació en la qual es troben les cases és insostenible i dramàtica, i manifestà que «ja no basten actuacions petites de manteniment sinó que fa falt una intervenció integral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris