nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Antich: «El Govern estudiarà la creació d'un fons de cooperació econòmica»

El president comunicà que és una fórmula interessant per als petits municipis

El president del Govern, Francesc Antich, va anunciar ahir, durant la visita oficial a Sant Llorenç, que des de l'Executiu s'estudiarà la creació d'un fons de cooperació econòmica per als municipis petits o per a aquells que no viuen del sector turístic.

Aquesta mesura ja s'havia plantejat a passades legislatures però fins ara no s'ha portat cap projecte endavant. Sobretot es reclamava des de la Mancomunitat del Pla i des de municipis com Campos o Artà, que manquen d'ingressos econòmics per falta d'una dotació turística.

Un fons de cooperació econòmica és una fórmula mitjançant la qual el Govern balear, el Consell Insular de Mallorca (CIM) i els Ajuntaments d'aquells municipis grans o que compten amb ingressos turístics aportin distintes quantitats econòmiques creant així un fons. La intenció és poder ajudar aquells municipis que disposen de petits pressuposts i no poden fer front a grans inversions.

Amb la creació d'aquest fons, els municipis petits podran anivellar-se més o menys a l'alçada d'aquells que són més rics o tenen més possibilitats, a partir d'uns acords de cooperació. Per la seva part, Antich va declarar que creim interessant la creació del fons de cooperació perquè així els municipis amb poques possibilitats podran acostar-se als més rics pel que fa a inversions de gran envergadura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris