algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Na Burguesa: parc natural?

El PSM torna a obrir el debat sobre la serralada, pulmó de Palma

El parc natural que mai no ha pogut ser. Així es podria definir perfectament la serralada de na Burguesa. Ara, una vegada més, el PSM insisteix a demanar aquest grau de protecció per a la serralada que s'estén entre Palma, Puigpunyent i Calvià, si es pren com el conjunt que comprèn les subserralades de Son Camps i Son Marill.

Ho va fer en una carta remesa al president de la Comunitat, Francesc Antich, fa dues setmanes, on se sol·licitava la protecció per a aquest lloc únic.

Però la pregunta és: què hi ha a na Burguesa que sigui tan valuós com per ser preservat amb una de les mesures de protecció més elevades a nivell autonòmic?

La resposta és senzilla. Na Burguesa és, essencialment, el major pulmó verd de Palma. Però, a més a més d'aquest fet, la zona congrega importants recursos de flora i fauna, tot i que els primers estan en regressió per mor dels nombrosos incendis que ha patit la contrada.

Segons un text dels nacionalistes del 1993, «la presència del coscollar, de nombrosos endemismes botànics i de més de quinze espècies d'orquídees silvestres, a més d'una variada fauna a la que abunden encara els petits carnívors com el mostel, ocells de presa com el mussol real i el falcó pelegrí, i la presència de la tortuga mora, detectada només a les garrigues de Calvià i d'aquesta zona del municipi de Palma, fan de la serra de na Burguesa una inexcusable tasca de protecció i conservació».

El PSM també proposa fórmules de gestió per facilitar la declaració de protecció d'aquesta àrea de la ciutat. «L'esmentat parc estaria concertat pels tres ajuntaments implicats amb una gestió consensuada mitjançant un pla especial de la Conselleria d'Agricultura que, amb un patronat en el qual figurarien tots els col·lectius interessats, traurien endavant el potenciament necessari d'aquesta àrea natural».

Ara la pilota està en mans del nou Govern balear, que haurà de decidir si protegeix més el pulmó de la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris