nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Les Canàries no aplicaran l'ecotaxa, encara que no rebutgen la iniciativa

Coalició Canària aposta per crear un «marc impositiu global» per a tot l'Estat

La polèmica implantació del cànon ecoturístic per part del Govern de les Illes Balears al sector turístic insular ha traspassat les fronteres de l'arxipèlag balear, ja que Coalició Canària manifestà ahir la seva aposta per la creació d'un «marc impositiu global» per protegir el medi ambient i indicà que «no rebutja» la iniciativa de l'Executiu balear, però que aquest partit i el Govern canari no s'ha plantejat aplicar un impost «similar».

El diputat nacionalista canari José Luis Mardones apuntà que el tribut ecològic balear, «en principi», mereix «els seus respectes» per tractar-se d'una mesura d'un govern autonòmic «amb totes les competències per aplicar-lo si així ho estima oportú».

No obstant això, el diputat José Luis Mardones aclarí que el partit Coalició Canària advoca per un marc «més ampli i no tan parcial, que determini com i en quin termes es respectarà i protegirà el medi ambient». «Respectam les raons d'aceptació de l'ecotaxa, encara que estam preocupats per una legislació en sentit general».

Per altra banda, sobre la possible inconstitucionalitat de la mesura balear, plantejada pels dirigents del Partit Popular, Mardones fou categòric «qui contamina, paga». A més afegí que «en aquest cas concret, es pot aplicar el principi turisme massiu, residus massius». El membre de Coalició Canària, José Luis Mardones, insistí en el fet que es tracta d'una inciativa d'una comunitat autònoma concreta, que pretén aplicar un impost «totalment legal». D'aquesta manera, José Luis Mardones posà com a exemple les taxes aeroportuàries que paguen tots els usuaris que utilitzen el transport aeri «i ningú no s'ho planteja». «Si es paga per utilitzar certes instal·lacions aeroportuàries, no sé per què no s'ha de poder aplicar una taxa per consumir medi ambient», afirma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris