algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Sectors canyellistes asseguren que l'operació amb Cirer «s'està desinflant»

«L'expresident creia que tindria un passeig triomfal després del 13-J, però no és així»

L'operació Cañellas s'està desinflant. L'expresident del Govern i del PP no està trobant el suport que esperava als seus moviments per perfilar una candidatura a la presidència del partit, alternativa a la de Matas, que és per ara l'únic candidat oficial.

Sectors del PP consultats per aquest diari, gens sospitosos de ser matistes, sinó tradicionalment vinculats a Gabriel Cañellas, afirmen que «aquest creia que la pèrdua del Govern per part de Matas li suposaria un passeig triomfal, però està comprovant que no és així. Cañellas va sortir molt fort, però els militants no responen, almenys no de la manera prevista». Durant tres setmanes de contactes amb les bases, Cañellas ha presentat la cara de la delegada del Govern, Catalina Cirer, com una hipotètica candidata a la presidència del partit que s'enfrontaria a Matas en el congrés de dia 2 d'octubre. La participació de Cirer en l'operació de Cañellas li està costant nombrosos i insistents rumors sobre el seu cessament com a delegada del Govern (Madrid aposta decididament per Matas) o la seva dimissió si finalment es decideix a presentar candidatura, opció que de cada vegada sembla més llunyana.

Els sectors consultats tenen por que Cañellas «no sigui capaç d'assumir que no disposa d'un suport suficient ni convincent i que es decideixi a crear un nou partit, possibilitat que ha insinuat amb les contínues referències a una major autonomia respecte de Madrid. Esperam que imperi una anàlisi racional sobre les rancúnies, l'orgull i els enfrontaments personals». Cal no oblidar que Cañellas, amb majoria absoluta, fou obligat per José María Aznar a dimitir com a president del Govern poc després de les eleccions de l'any 1995 a causa del cas Túnel de Sóller.

«Ni força ni credibilitat»  

Si finalment Cañellas es decideix a crear un nou partit, els sectors del PP que han parlat amb Diari de Balears indiquen que «un intent de continuisme d'èpoques anteriors no tindria força ni credibilitat». Les mateixes fonts assenyalen que una de les principals errades de Cañellas «és oferir-se ell mateix, en lloc d'aparèixer només en el cas que el vagin a cercar. A més, amb el seu passat judicial, no el deixarien viure tranquil recordant sempre la corrupció. Pot mantenir una quota de poder, però no un paper protagonista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris