algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Son Dureta afirma que ha superat les expectatives en la donació d'òrgans

La memòria de 1998 amaga una davallada en el nombre d'extraccions

Segons la memòria anual de l'hospital de Son Dureta, els processos de donacions d'òrgans en aquest centre "l'únic que actualment les gestiona" superaren les expectatives previstes l'any 1998: un 96 per cent dels pacients que moriren en condicions de donar («exitus en unitats de crítics diagnosticats de mort encefàlica» és el terme exacte, atès que els òrgans han de continuar vius) i eren inclosos en el protocol de donació foren efectivament explotats.

La xifra és notable en relació a l'expectativa prevista, que en cap cas no havia de superar el 90 per cent, i establia un percentatge mínim del 80 per cent. Però aquest 96 per cent de donacions amaga un nombre més aviat esquifit: vuit. L'any abans, el nombre havia estat de dotze.

El mateix es pot dir en relació als trasplantaments efectuats "de ronyó, l'únic efectuat a Son Dureta l'any passat", que es limitaren a 10, i que contrasten amb els 25 que es varen efectuar el 1997. ALCER, la principal associació que recull malalts i donants, responsabilitzà Son Dureta d'aquesta davallada, atribuïda a l'absència d'un cap de nefrologia. De fet, el nombre de trasplantaments ha experimentat una millora enguany fins al mes de maig "el darrer de què es té constància expressa", amb 14 trasplantaments.

Actualment, l'Insalud tracta de fomentar l'increment en les donacions mitjançant un conveni amb la iniciativa hospitalària privada de les Illes, de manera que l'entitat regularia el dret a emprar els seus transports sanitaris a aquestes empreses "fet que es produeix" a canvi de «captar» els pacients que se suposen capaços de donar òrgans. Les converses s'iniciaran el mes de setembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris