cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern central invertirà 160 milions a reconduir el curs del torrent del Jaiot a la Ciutat

A partir del mes de setembre la Conselleria de Medi Ambient durà a terme actuacions de manteniment

El Govern central ha aprovat dur a terme una inversió de 160 milions en un projecte de reforma i eixamplament d'un torrent de Sóller, segons ha confirmat el director general de Recursos Hídrics, José Antonio Rodríguez Perea en el transcurs d'una trobada que ahir al matí va mantenir amb representants municipals.

El motiu de la trobada era presentar un informe elaborat per la Regidoria de Medi Ambient sobre l'estat dels torrents i conèixer les actuacions que la Conselleria preveu dur a terme enguany. El projecte de 160 milions permetrà eixamplar el curs del torrent del Jaiot, un torrent tradicionalment conflictiu i on en cas de pluja intensa el risc d'inundació era més greu, a causa de la gran quantitat de vegetació existent. El projecte ja està aprovat i prest se'n podria procedir a la seva adjudicació.

A part d'aquest projecte, està previst que la Conselleria de Medi Ambient dugui a terme a partir del proper 15 de setembre, abans no és possible fer-ho, diverses actuacions de manteniment i neteja de diversos trams de torrent que es troben en mal estat. Precisament l'informe presentat per l'Ajuntament de Sóller fa especial esment en les actuacions més urgents que cal dur a terme havent-se detectat zones on el perill en cas de crescuda és molt més que evident.

Precisament, i a causa de la seva urgència, la Conselleria de Medi Ambient ha autoritzat l'Ajuntament a dur a terme unes primeres actuacions a un tram de torrent on hi ha troncs i brutícia i a netejar la vegetació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris