algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El Govern central denuncia la possible «inconstitucionalitat» del cànon turístic

Des del Partit Popular també se n'ha qualificat l'aplicació de «pràctica franquista»

Els atacs des del PP-Madrid a la implantació del cànon ecoturístic a les Balears per part del Govern Antich, que encetà dimecres la secretària d'Estat de Comerç, Turisme i Pime, Elena Pisonero, continuaren ahir a càrrec del diputat per a les Balears i president de l'Institut per a la Qualitat Hotelera Espanyola, Eduardo Gamero. Gamero dubtà de la seva legalitat, fins i tot argumentat la seva possible «inconstitucionalitat» pel seu caràcter «indiscriminatori». A més a més, Gamero en qualificà l'aplicació de «pràctica franquista».

Tot i això, Eduardo Gamero no es pronuncià sobre el fet que el Govern central o el mateix PP pogués denunciar-lo davant el Tribbunal Constitucional si finalmemt s'aplica. Altrament, el diputat popular fonamentà les seves acusacions sobre la relació de l'ecotaxa amb les fórmules impositives del dictador, que governà l'Estat espanyol al llarg de quaranta anys, i recordà la «taxa del viatger», que «en els anys seixanta es recaptava als hotels». És per això que la titllà de «regressiva», «poc original i novedosa» i «pròpia del règim anterior», i va celebrar que «afortunadament fa temps desaparegué» la taxa del viatger.

La futura existència d'aquest tipus de tribut implica pel Govern d'Aznar una agressió al turisme, «que és la columna vertebral del país». Per Eduardo Gamero, l'aplicació d'un cànon, del qual es desconeix encara la quantia, però tot sembla indicar que se situaria entre les 1.000 i les 2.000 pessetes, suposa un fet «desafortunat» i «indiscriminatori». A més, advertí que encarirà el paquets vacacionals «bastant més» que un 1% com defensa el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida. «La competència està en joc».

Les crítiques del president de l'Institut per a la Qualitat Hotelera Espanyola redundaren, igual que les de la seva companya de partit, Elena Pisonero, sobre «el poc rigor evident amb què s'està elaborant» el sistema de recaptació del cànon ecoturístic i denuncià la manca de criteri per esbrinar «qui és el turista», al qual s'ha de cobra l'ecotaxa. «Perquè el simple fet d'anar a les Illes no és sinònim de fer turisme», remarcà Eduardo Gamero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris