algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Troben una tercera tomba a la Seu, molt a prop de les altres

Els arqueòlegs del Pla director de la catedral analitzen la roba d'uns dels difunts i les restes de fusta dels taüts

Els arqueòlegs que treballen pel Pla director de la Seu varen descobrir ahir una tercera tomba molt a prop de les dues que varen trobar a principis d'aquesta setmana. Un fet remarcable és que s'ha trobat una estructura o paviment antic que connecta les tres tombes. De moment no se sap quina explicació pugui tenir, encara que una de les hipòtesis que s'apunta entre d'altres és que es tracti d'una fossa comuna.

El codirector de les excavacions de la catedral, Mateu Riera, va afirmar que la tercera tomba que s'ha detectat també està protegida per cista de marès. Encara no s'ha obert el taüt, però se sospita que pugui ser també de l'època moderna, entre els segles XVI i XVIII.

Pel que fa als dos primers taüts que es varen trobar, un d'ells ja s'ha començat a buidar. «Ja es comença a veure el difunt i per la tela que du no sembla que sigui una persona relacionada amb el clergat», va afirmar Riera. Els arqueòlegs han començat a entreveure també les sabates del cadàver, però els indicis són de moment massa pobres per determinar quin tipus de calçat es tracta.

Riera apuntà que s'estan recollint mostres de la fusta de la tomba, la tela i altres objectes que seran analitzats pròximament en el laboratori perque puguin ser utilitzat com a pistes. No es descarta que el cos localitzat pugui correspondre al d'un noble d'aquella època. La localització d'algun objecte que se solien deixar a les tombes del cadàver com ofrena podria ajudar a la identificació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris